Суд остаточно заборонив забудову земель Нацакадемії аграрних наук в столичному предмісті

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
обл-прокур

Верховний Суд підтвердив правочинність повернення державі особливо цінних земель Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України в передмісті Києва вартістю близько 6 млн грн. Раніше цю землю під приводом будівництва дитсадку передали забудовнику.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Київської області.

«Установлено, що у 2017 році Президія НААН України, за клопотанням Чабанівської селищної ради про наявність суспільної потреби в будівництві дошкільної дитячої установи в селі Новосілки, надала згоду на припинення права постійного користування Інституту садівництва земельною ділянкою площею 0,71 га вартістю майже 6 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Водночас,  всупереч вимог земельного законодавства компетентним органом виконавчої влади рішення про припинення права постійного користування Інституту садівництва на цю землю не приймалось.

Незважаючи на це, селищна рада розпорядилась зазначеною земельною ділянкою, надавши у власність фізичним особам для ведення особистого селянського господарства, замість того, щоб зводити на ній дитячий садочок. У подальшому, нові «власники» землі здійснили її поділ і відчужили  фізичній особі – одному із забудовників Київщини.