Столичний забудовник відключає в побудованому ЖК світло й ліфти

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
лісова-казка

Столичний забудовник Комфорт-Лайф 1 серпня відключив жителям житлового комплексу "Лісова Казка" освітлення і ліфти вимагаючи у мешканців гроші на добудову комплексу. Забудовник мотивує це тим, що необхідно зібрати гроші на введення в експлуатацію трансформаторної підстанції, добудувати комплекс, і провести в комплекс питну воду.

Про це повідомив портал МЕтри з посиланням на голову Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенко.

Як написав Олег Попенко на своїй сторінці в Facebook, забудовник планує змусити жителів відмовитися від ОСББ та підписати договори зі своїм комунальним підприємством.

Зараз всі комунікації здійснюються без підключення до Київводоканалу і ДТЕК, і власники живуть за фактом на будівництві.

Як повідомили порталу Метри мешканці ЖК "Лісова Казка" вказаним подіям передували довгі місяці перемовин понад двох тисяч жителів і інвесторів ЖК із забудовником "Комфорт-Лайф" з метою отримати всі відповідні документи на комплекс.

"На всі письмові та усні звернення забудовник не реагував, вимагаючи від жителів" дотримуватися тиші", позаяк в разі скандалів він не буде добудовувати інфраструктуру.

Протягом останнього року забудовником неодноразово робилися спроби підробити документи з метою передати житловий комплекс власному ЖЕКу. Не були передані документи необхідні для прийому будинку на баланс ОСББ, включаючи інженерно-технічну документацію на комплекс", - зазначив Олег Попенко.

Регулярно збиралися платежі за обслуговування житлового комплексу, відключався світло з вимогою внести додаткову оплату на рахунок підприємства забудовника.

1 серпня забудовник відключив ліфти і освітлення і вимагав підписати безстрокові договори на обслуговування з можливістю підвищувати тарифи на розсуд керуючої компанії і штрафами до 40 грн за квадратний метр.

Мешканці ЖК "Лісова Казка" підтвердили редакції порталу МЕтри інформацію про те, що забудовник тривалий час перешкоджає запуску ОССБ не передаючи належним чином документи і шантажує мешканців.

Також забудовник вимагає від інвесторів не зданих квартир підписати договори з неприйнятними умовами погрожуючи тим, що не буде опалювати будинки, що будуються, що може привести до їх руйнування в холодну пору року.

Крім того, мешканці ЖК "Лісова Казка" скаржаться на те, що будинки даного житлового комплексу побудовані з порушенням будівельних вимог, що призводить до постійного протікання дахів верхніх поверхів і затоплення підсобних приміщень на нижніх поверхах.