Біля столичного парку імені Малишка демонтують будівельний паркан скандального будмайданчику

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
малишка2

На Броварському проспекті Києва, біля парку імені Малишка ведеться демонтаж будівельного паркану. Департамент міського благоустрою анулював контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою 2014 року. Та видав припис на демонтаж паркану. Про це мер Києва Віталій Кличко написав на своїй сторінці у Facebook.

«На Броварському проспекті, біля парку імені Малишка, власник землі під наглядом міських служб розпочав демонтаж паркану, що встановив учора. За моїм дорученням Департамент міського благоустрою анулював контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою 2014 року. Та видав припис на демонтаж паркану. Цю землю Київрада продала в приватну власність у 2009 році. В 2010-му земельна ділянка двічі змінила своїх власників. КМДА та прокуратура подавали судові позови, у задоволенні яких було відмовлено», – написав мер столиці.

Нагадаємо, днями компанія-землекористувач встановила паркан – спочатку під виглядом «благоустрою території», а потім вивісила будівельний паспорт на будівництво на Броварському проспекті багатофункціонального центру. Це викликало протести громадськості.

Комісія з перевірки інформації щодо об’єктів будівництва, які викликають суспільний резонанс на території міста Києва, що діє при Київській міській державній адміністрації, вивчає питання викупу вказаної земельної ділянки для розширення парку імені Андрія Малишка.

«Аби не допустити будівництва, місто розглядає питання викупу земельної ділянки біля парку імені Малишка у приватного власника для суспільних потреб, а саме: розширення території парку», – підкреслив Віталій Кличко.