У Києві створять систему містобудівного моніторингу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Масив

У Києві створять систему містобудівного моніторингу, в якій буде доступний перелік документів по кожному об'єкту будівництва в столиці. Про це написав заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій на своїй сторінці у Facebook.

«Інформація про забудови у Києві має бути максимально відкритою. Для цього у Департаменті містобудування та архітектури ми продовжуємо працювати над створенням системи містобудівного моніторингу», - написав він.

Планується, що по кожному об’єкту будівництва, по кожній будівлі кожен зможе отримати наступну інформацію:

- містобудівні умови та обмеження, технічне завдання, яке забудовник отримує від Департаменту;

- проектна документація та наказ про її затвердження;

- документи про проведену експертизу проекту забудови;

- дозвіл на забудову від Державної інспекції з містобудування.

«Цей перелік документів і визначає, на які дії забудовник має право, а на які - ні. Департамент містобудування та архітектури не може визначати законність забудов, це у компетенції інших установ. Головна мета - отримати інформацію які документи має забудовник, а які – ні», - зазначив Юрій Тацій.

На думку посадовця, такий підхід дозволяє вирішити одразу дві задачі. По-перше, кияни отримують інформацію, на основі якої і можуть судити про законність будівництва. По-друге, особи, які планують здійснювати будівництво, розуміють, які документи потрібні і де їх отримати.