На Полтавщині молодим сім’ям учасників АТО надано 7 пільгових житлових кредитів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Poltava

На Полтавщині у 2016 році сім’ям учасників антитерористичної операції було надано 7 пільгових молодіжних житлових кредитів за рахунок місцевих бюджетів на загальну суму 3,2 млн. грн.  Про це повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву

За словами директора Полтавського регіонального управління Держмолодьжитла Олени Алексєєвої, кредити було надано на умовах співфінансування програми пільгового кредитування молоді з міських та обласного бюджетів Полтавщини. Завдяки отриманим кредитам сім’ї учасників АТО придбали у новобудовах одно-, дво- та трикімнатні квартири, загальною площею 435,6 кв. м. Після введення будинків в експлуатацію сім’ї учасників АТО переїдуть до нових власних квартир у Полтаві та Кременчуці.

«З метою житлового забезпечення учасників АТО з числа молоді Полтавщини депутатами Полтавської облради ще наприкінці квітня були внесені зміни до обласної Програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки. Таким чином, учасникам АТО було надано першочергове право  на отримання пільгових кредитів на будівництво та придбання житла за рахунок коштів обласного бюджету. При цьому було вирішено, що розподіл коштів обласного бюджету між територіальними одиницями здійснюється пропорційно обсягам коштів виділених відповідними місцевими бюджетами», - зазначила Олена Алєксєєва.