«Київміськбуд» проведе аудит житлових комплексів «Аркади» щодо добудови

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
imgbig

Столичне підприємство «Київміськбуд» здійснить аудит щодо добудови житлових комплексів банку «Аркада». І за його результатами інвесторам буде запропонований можливий алгоритм завершення будівництва. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час прес-конференції за участі голови Нацбанку Кирила Шевченка.

Нацбанк визнав банк «Аркада» неплатоспроможним через зменшення капіталу до однієї третини від нормативу. В банк сьогодні вранці ввели тимчасову адміністрацію.

«Я не раз звертався до керівництва органів та Нацбанку, аби вони відреагували та долучилися до розв’язання ситуації, що пов’язана з будівництвом та банком «Аркада». Місто 2 роки перебувало в діалозі з інвесторами і з керівництвом «Аркади». Та намагалося в правовому полі врегулювати проблеми, що виникли на об’єктах будівництва. Але керівництво банку фактично ошукало інвесторів. – Не виконавши зобов’язань ні перед ними, ні перед містом», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, два із трьох житлових комплексів нічого не заважало будувати. Щодо третього – «Патріотики на озерах» – місто запропонувало свою допомогу в коригуванні проекту. Через щільність забудови та вимоги громади щодо необхідної соціальної інфраструктури.

«Забудовник на це не пішов і нічого не зробив протягом двох років. Це – шахрайство по відношенню до інвесторів! І кримінал! Бо забудовник зібрав з інвесторів загалом понад 13 млрд грн! Куди вони поділися?! І, я вважаю, що правоохоронні органи повинні дати оцінку таким діям якнайшвидше. Що може зробити місто сьогодні? – Підприємство «Київміськбуд» проведе аудит щодо добудови цих житлових комплексів. І за його результатами, інвесторам буде запропонований можливий алгоритм завершення будівництва. – Житлових комплексів «Евріка», «Патріотика» та «Патріотика на озерах». Я вже надав таке доручення», – повідомив Віталій Кличко.