У Києві затримали посадовця за вимагання 70 тисяч доларів за погодження документів на об’єкт нерухомості

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
сбу

Служба безпеки України затримала у Києві посадовця Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Держслужби с надзвичайних ситуацій, який, спільно із двома посередниками, отримали 70 тисяч доларів США за видачу дозвільної документації на об'єкт нерухомості.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Оперативники спецслужби задокументували, що чиновник вимагав гроші від представника великого підприємства за сприяння у видачі експертного висновку протипожежного стану виробничого об’єкту площею у понад 5 тисяч квадратних метрів, без фактичного виїзду експерта. А також реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки. Зловмисник залучив до оборудки двох знайомих як посередників», - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБ України задокументували передачу посередникам першої частини хабара у розмірі $10 тисяч та затримали із залученням бійців спецпідрозділу «А» поблизу ресторану в центрі Києва після отримання решти суми.

Чиновника ДСНС було затримано у робочому кабінеті, у нього виявлено $1,2 тисячі з першого «траншу».

Наразі планується повідомити зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 368-4 та ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України, та обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.