У Києві почав роботу оновлений сайт містобудівного кадастру

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
кадастр

У Києві з 1 вересня почав роботу в тестовому режимі оновлений сайт містобудівного кадастру. За його допомогою можна буде онлайн отримувати послуги, які стосуються містобудування. Про це повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій на своїй сторінці у Facebook.

«Оновлений сайт містобудівного кадастру запрацював! Зайти можна за цим посиланням – https://mkk.kga.gov.ua/. Геопортал поки що знаходиться у режимі дослідної експлуатації. Якщо ви помітили якийсь баг – пишіть мені, будемо виправляти», – зазначив Юрій Тацій.

На сайті містобудівного кадастру кияни можуть користуватись мапою, де міститься важлива для проєктування будівництва інформація. Також невдовзі на геопорталі запрацюють деякі онлайн-послуги.

Юрій Тацій нагадав, чим корисний цей ресурс для киян:

  1. Можливість замовляти витяги із кадастру онлайн. Цей документ необхідний для проєктування будинків у Києві. Нині для отримання витягу необхідно подавати документи через Департамент, а після запуску такої функції на сайті можна буде робити це в електронному вигляді.

  2. Отримання довідки про перейменування і найменування вулиці також онлайн. Наразі цю функцію можна здійснювати виключно через Департамент у друкованому вигляді – на папері. Переведення цієї послуги в електронну площину дасть змогу киянам значно економити час.

  3. Буде доступна зручна в користуванні мапа Києва з важливою для забудовника інформацією: функціональне призначення територій, об’єкти-пам’ятки культурної спадщини з інформацією про обмеження для нового будівництва, планувальні обмеження за діючим Генпланом та ще з десяток різних шарів. Це допоможе під час планування будівництва врахувати всі деталі, які можуть вплинути на проєкт забудови і територію міста.

  4. Зручний у користуванні інтерфейс сайту, що допомагає економити час на пошуку необхідних сервісів та інформації.