Інженеру технагляду повідомили про підозру через неякісний ремонт Русанівського каналу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
русановский

Органи прокуратури повідомили про підозру інженеру з технічного нагляду одного з комунальних підприємств Київської міської державної адміністрації у неналежному виконані своїх службових обов'язків, що потягнуло тяжкі наслідки.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва.

«Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2018-2019 років підрядною організацією за кошти столичного бюджету були проведені роботи з капітального ремонту елементів благоустрою Русанівського каналу вздовж вул. Флоренції», - йдеться у повідомленні.

Як вважають у прокуратурі, затверджуючи акти виконаних робіт, інженер технічного нагляду комунального підприємства не перевірив достовірність відомостей, внесених підрядником до офіційних документів, та підписав вказані акти попри те, що  фактично роботи були здійснені не в повному обсязі.

Так, підрядником були завищені обсяги робіт з установлення огорож, улаштування люків, посіву газонів, встановлення дощувачів тощо.

Внаслідок таких неправомірних дій територіальній громаді міста Києва завдано збитків на загальну суму понад 1, 2 млн гривень.

Нагадаємо, в межах вказаного кримінального провадження раніше було повідомлено про підозру екскерівнику підрядної організації, який вніс до офіційних документів неправдиві відомості.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.