На Харківщині за Програмою підтримки учасників АТО для придбання житла укладені перші договори

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
KharkivODA

У Харківській області учасникам бойових дій в зоні АТО почали надавати підтримку у вигляді 40% від вартості житла в рамках обласної Програми надання підтримки учасникам АТО для придбання житла. Про це повідомила прес-служба Держмолодьжитла.

«Програма була прийнята Харківською облрадою в березні поточного року з ініціативи громадської організації «Союз ветеранів АТО». Реалізовувати цю програму було доручено регіональному управлінню Держмолодьжитла. У вересні Харківською обласною радою було затверджено Порядок використання бюджетних коштів. А 8 грудня в бюджеті області було передбачено видатки на реалізацію Програми в обсязі 6,5 мільйона гривень. Ці кошти 21 грудня надійшли на відповідний рахунок. І вже наступного дня почалося підписання перших договорів з учасниками програми", - зазначив директор Харківського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжного житлового будівництва Олександр Вензель.

Механізм реалізації Програми повністю збігається з відомою і апробованої програмою "Доступне житло 30/70". Але, згідно з рішенням депутатів Харківської обласної ради, учасникам даної програми 40% вартості житла, що купується компенсується з бюджету області, а 60% платить учасник АТО.

Ще більш важливою відмінністю обласної програми від всіх інших діючих житлових програм є те, що в ній відсутня обов'язкова вимога про перебування учасника на квартирному обліку. Умови передбачають пріоритетне надання финасовой підтримки на будівництво житла вимушеним переселенцям, особам які перебувають на квартобліку, які проживають в гуртожитках і багатодітним сім'ям.

««Союз ветеранів АТО», разом з фахівцями Держмолодьжитла, попередньо провів серйозну інформаційно-роз'яснювальну роботу з учасниками бойових дій. І сьогодні вже 20 осіб з 24 бажаючих скористатися програмою подали всі необхідні документи і зарезервували квартири в одному з двох будинків, які будуються по вулиці Ньютона (№ 9 і № 10). Ці об'єкти беруть участь і в інших програмах, які реалізує Держмолодьжитло, і будуть завершені в наступному році», - сказав директор Харківського регіонального управління Держмолодьжитла.

Як запевнив Олександр Вензель, прийом документів продовжується. Всього в цьому році зможуть скористатися Програмою близько 30 сімей учасників АТО.