Київрада розірвала із забудовником договір оренди земельної ділянки на Подолі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Поділ-сквер

Київська міська рада розірвала із забудовником договір оренди земельної ділянки на Подолі за «Площею мистецтв», на якій планувалося будівництво 9-поверхового житлового будинку.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомила депутат Київської міської ради Ольга Балицька.

«Київрада підтримала наш проект рішення про розірвання договору оренди, необхідний для створення скверу на Воздвиженці! Цей договір оренди стосується земельної ділянки за «Площею мистецтв», яка вже багато років засмічена і не використовується. Це саме та ділянка, на якій забудовник кілька років тому планував збудувати 9-поверхову будівлю, яка лишила б мікрорайон без зелених зон взагалі», - написала вона.

За словами Ольги Балицької, тепер, коли 64 депутати Київради підтримали таке рішення, вказану земельну ділянку можна передати Київзеленбуду, а мешканці Воздвиженки можуть реалізувати ініціативу по створенню сквера – і для цього вони вже за власний рахунок розробили проект та готові взяти на себе велику частку витрат по його втіленню у життя.
«Для них підтримка проекту рішення означає вирішення проблеми із відсутністю зелених зон у мікрорайоні, але й для кожного з нас це перемога, адже чим більше у столиці нових скверів та парків, тим краще для всіх нас», - сказала депутат Київради.