Колишній очільник Києва заявив про обвал ринку житлового будівництва через афери

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

У Києві через гучні будівельні афери стався обвал на ринку житлового будівництва. Зокрема, у першому півріччі 2020 року у Києві введено в експлуатацію житла в 3 рази менше ніж у Київській області.

Про це заявив Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів, Голова КМДА 1992-1993 рр. Іван Салій у відкритому зверненні до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова та нинішного столичного Голови Віталія Кличка.

У своєму зверненні Іван Салій звертає увагу на те, що три роки тому у столиці була зовсім інша ситуація. У першому півріччі 2017 року у Києві введено в експлуатацію 984 тис. кв. метрів житла, що майже 4 рази більше ніж за цей же період 2020 року. Також це було на 107 тис. кв. метрів більше, ніж тоді збудували у Київській області.

«Руїна в будівництві житла в Києві – афери Войцехівського (17 тисяч ошуканих інвесторів), рейдерське свавілля в «Укрбуді» (ще 13 тисяч), банкрутство банку «Аркада» (знову 13 тисяч)…, – і так десятки тисяч доброчесних інвесторів в столиці втрачають кошти і довіру до забудовників. Результат – обвал: Київська область в три рази більше здала житла, аніж Великий Київ! (Десятки років Київ був першим, тепер – «хвостист»)», - наголосив Іван Салій.

Колишній очільник столиці звертає увагу на те, що за участю чиновників, особливо ДАБІ, звичайна проста дія стає нездійсненною. Штучно зруйновані масштабні забудовники.

«Моє переконання: сильних і здатних, замість браслету і судових справ, зобов’язати продавши авто і земельні ділянки добудувати будинки без додаткових втрат інвесторів. А якщо КМДА зруйнувала міст до житлової забудови, то повинна компенсувати втрати із власної кишені, і все налагодиться», - наголосив Іван Салій.

Салий