В історичному центрі Києва на фасаді будинку Мінрегіону встановили сонячні панелі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
панелі

Вперше в історичному центрі Києва на будівлі Міністерства розвитку громад та територій України встановлено фасадні сонячні панелі для незалежного енергозабезпечення.

Як наголосили у пресслужбі відомства, встановлення сонячних панелей на фасаді здійснювалось у співробітництву Мінрегіону та німецької урядової компанії GIZ.

«Це дійсно показовий проєкт, який поєднав у собі не тільки технічне оновлення систем опалення, вентиляції, утеплення, а і прогресивне впровадження новітніх рішень у вигляді фасадної сонячної електростанції та системи «розумний будинок». Хочу також зауважити, що цей проєкт впроваджено із повагою до історичних цінностей, адже будівля Мінрегіону знаходиться в історичному центрі Києва», – зазначив Олексій Чернишов.

Під час заходу представлено нову систему опалення та інтелектуальну систему smart-building – покабінетне регулювання показників мікроклімату в приміщеннях. Завдяки впровадженню термомодернізації користувач зможе заощаджувати до чверті щорічних витрат на ефективному використанні енергоресурсів.

«Модернізована будівля Міністерства — гарний приклад реалізації положень 5 статті 27 Директиви ЄС Про енергоефективність для державного та приватного секторів. В новому проєкті ми і надалі підтримуватимемо наших партнерів на національному рівні у впровадженні енергоефективних заходів, а завдяки співфінансуванню проєкту урядом Швейцарії розширимо дану підтримку і на муніципальний рівень», – підсумував Джордж Крістодореску, координатор сектору енергоефективності GIZ.

В рамках заходу відбулось підписання Угоди про співпрацю між Мінрегіоном та GIZ, яка передбачає реалізацію п’ятирічного проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», донорами якого є Уряди Німеччини та Швейцарії, вартістю 12,450 млн євро (5,150 млн євро фінансування від SECO, Швейцарія).