Уряд схвалив утворення територіальних органів Держсервісбуду

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
18.08.10

Уряд схвалив проект постанови, яким передбачається погодження пропозиції щодо утворення територіальних органів Державної сервісної служби містобудування (Держсервісбуду), як структурних підрозділів його апарату.

Повідомлення про це оприлюднено на Урядовому порталі.

Ще одним рішенням Кабінет Міністрів України утворив Раду з національної інфраструктури геопросторових даних, до складу якої увійдуть Віце-прем’єр-міністр з цифрової трансформації, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Голова Держгеокадастру та заступники очільників інших міністерств.

«Це надзвичайно важливий орган, який стратегічно опікуватиметься тим, щоб покращувати доступ громадянам до отримання необхідної інформації. Доступ до геопросторових даних — це доступ до вичерпної інформації про природні ресурси (земля, вода, ліс, корисні копалини, природоохоронні зони), дороги, об’єкти культурної спадщини та інше. Відповідний доступ створює додатковий механізм контролю за рішеннями розпорядників природних ресурсів. Це фактично інтеграція у глобальну та європейську інфраструктури геопросторових даних», — зауважив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомляв портал МЕтри 13 березня 2020 року на позачерговому засіданні Уряду за участі Президента України Володимира Зеленського було прийнято рішення про утворення замість Державної архітектурно-будівельної інспекції одразу трьох нових центральних органів влади:

- Державну сервісну службу з містобудування, яка виконуватиме реєстраційні функції;

- Державне агентство з технічного регулювання;

- Державну інспекцію з містобудування, яка виконуватиме функцію нагляду і контролю за будівництвом.