На Львівщині молоді нададуть понад 6,5 млн. грн. пільгових житлових кредитів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Lviv

На Львівщині у 2016 році на пільгове довгострокове кредитування молоді для придбання житла з місцевих бюджетів передбачено кошти у сумі понад 6,5 млн. грн. Крім того, молодіжні кредити надаватимуться також і за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла. Про це повідомляє прес-служба Держмолодьжитла з посиланням на директора Львівського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Світлану Наумову.

«Пільгове молодіжне кредитування на Львівщині продовжує працювати. На здійснення програми забезпечення молоді житлом у поточному році кошти передбачені в міському бюджеті Львова у обсязі понад 5939 тис. грн., а також у обласному бюджеті Львівської області у обсязі 580 тис. грн. Ясна річ, цих коштів недостатньо для того щоби в повній мірі вирішувати житлове питання молоді в області. Тож і молодь Львівщини і місцева влада сподівається на підтримку програми також і за рахунок коштів державного бюджету країни», - зазначила Світлана Наумова.

Нагадаємо, у квітні Львівська міська рада звернулася до Верховної Ради України з проханням підтримати проект Закону України, яким, зокрема, передбачається, що в рамках державної програми доступного житла крім загального розміру підтримки – 30% від вартості будівництва житла буде встановлено державну підтримку для учасників антитерористичної операції в розмірі 50% вартості будівництва доступного житла. На думку депутатів Львівської міськради, прийняття такого Закону дасть реальну можливість сім’ям учасників АТО придбати власне житло на пільгових умовах та відчути справжню підтримку держави.