Розроблено робочий проект та затверджена ціна демонтажу пошкодженого вибухом будинку на Позняках

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
взрыв-дома-1024x726-1024x726

Отриманий позитивний висновок експертизи з розгляду робочого проекту демонтажу будинку № 1/5 на вул. Соломії Крушельницької у Дарницькому районі, де 21 червня  стався вибух газу і було зруйновано один із під’їздів. Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

«У першу чергу, буде змонтована металева конструкція для підтримки аварійних конструкцій, що загрожують обваленням. Після закріплення аварійних конструкцій буде забезпечена можливість винесення речей мешканців постраждалих квартир працівниками рятувальної служби», – розповів заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

За його словами, в повному обсязі роботи з демонтажу конструкцій будинку планується завершити до кінця поточного року.

У КМДА нагадали, що згідно із розпорядженням КМДА № 1232, на реалізацію проекту «Заходи із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру у житловому будинку № 1/5 на вул. Соломії Крушельницької у Дарницькому районі м. Києва» було виділено кошти з резервного фонду столичного бюджету.

Як повідомляє портал МЕтри з посиланням на систему Prozorro, вартість демонтажу пошкодженого вибухом будинку на Позняках складає 14,29 млн грн. Відповідну угоду КП «Житлоінвестбуд-УКБ» вже уклало з ТОВ «Будівельна компанія «ЗЗБК № 1».