Суд відклав розгляд справи про незаконну ліквідацію ДАБІ

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
дабі

Окружний адміністративний суд міста Києва провів підготовче засідання у справі № 640/13674/20 за позовом Громадської організації «Мінбуд» до Кабінету Міністрів України щодо визнання незаконними постанов про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції.

В судовій ухвалі зазначається, що позивач вимагає визнати незаконними та нечинними урядову постанову від 13.03.2020 № 218 «Про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» та постанову від 13.03.2020 № 219 «Про оптимізацію органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду».

Як написав на своїй сторінці у Facebook колишній Директор Департаменту нормативно-правового забезпечення у ДАБІ Сергій Шевченко, на судове засідання не з’явились представники Держархбудінспекції. Зрештою, через невиконання сторонами своїх процесуальних обов'язків підготовче судове засідання відкладено на 15 жовтня 2020 року.

Раніше портал МЕтри повідомляв, що у Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднена Ухвала про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у вказаній справі. В ухвалі зазначено, що позивачем в цій справі є громадська організація «Мінбуд», яка зареєстрована в селі Чайки, розташованому у передмісті Києва.

До участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача залучено Міністерство розвитку громад та територій України.