В Одесі група шахраїв привласнила 19 квартир

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
дср

В Одесі правоохоронці викрили угрупування шахраїв, які  заволоділи 19 квартирами громадян.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Як повідомили у поліції, до складу угруповання входило чотири мешканці Одеси. У «жертви» обирали громадян, які придбали нерухомість, але вчасно не встигли у законний спосіб зареєструвати право власності.  Організатором шахрайської схеми виявився 35-річний мешканець Одеси, який для реалізації своїх злочинних планів залучив ще трьох місцевих мешканців, серед яких був адвокат.

«Зловмисники, використовуючи доступ до державних електронних реєстрів, а також інформацію, отриману від учасників ринку нерухомості, підшукували потенційних жертв. Зокрема громадян, які розрахувались за придбання квартир, але з різних причин не встигли зареєструвати факт набуття ними права власності на нерухомість. Увагу члени угруповання звертали лише на тих осіб, які придбали об’єкти нерухомості, будівництво яких на певний час було призупинено, а здача їх в експлуатацію відбувалась зі значним відхиленням від запланованих строків», - йдеться в повідомленні.

За такою «схемою» зловмисники заволоділи 19 квартирами громадян в м. Одесі. За попередніми даними вартість нерухомості сягає 27 мільйонів гривень.

Поліцейські провели 32 санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів та в офісних приміщеннях. В ході слідчих дій виявили гроші, комп’ютерну техніку, вогнепальну та холодну зброю, печатку нотаріуса РФ, підроблені паспорти громадян України та іноземних держав, а також документи, у тому числі правовстановлюючі.