У Києві створено ландшафтний заказник «Гора Щекавиця»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
щекавиця

У Шевченківському районі міста Києва створено ландшафтний заказник «Гора Щекавиця». Таке рішення підтримали 74 депутати Київради.

Як повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, охоронну зону території встановлено між вулицями Олегівською, Лук’янівською, Нижньоюрківською, Кирилівською та Нижнім Валом (історична місцевість – гора Щекавиця).

На цьому місці, зокрема, розташована пам’ятка археології національного значення «Культурний шар городища IX-ХІІІ століття (розвинуте середньовіччя, Київська Русь).

«Згідно із рішенням, на території ландшафтного заказника «Гора Щекавиця» забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів і об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням. Заказник створюється без вилучення земельних ділянок у їхніх власників або користувачів», - наголосили в КМДА.

Управління територією передано комунальному підприємству по утриманню зелених насаджень Шевченківського району. Також передбачено розроблення проєкту землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно- заповідного фонду. Пріоритетом є збільшення території ландшафтного заказника «Гора Щекавиця».

Рішення ухвалено для збереження цінних природних та історико-культурних об’єктів та для сприяння ефективному туризму і відпочинку киян.