Столичний забудовник зніс чужий незаконний недобуд

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
забудовник

Столичний забудовник - компанія SAGA Development в рамках робіт з благоустрою вулиці Вільшанської розширила проїзд та знесла недобуди, які стояли на території близько 10 років – з часу попередніх незаконних спроб забудови ділянки.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті компанії.

Як наголосили в SAGA Development, компанія планує облаштувати на місці знесених конструкцій сквер.

«Протягом червня-липня  спільно з дослідницькою компанією Ю.С.С. ми провели дослідження громадської думки щодо майбутнього території. Опитування проводилося в форматі онлайн-голосування та особистих інтерв’ю. Загалом було опитано 1000 осіб, які є мешканцями або користувачами території, що безпосередньо межує з ділянкою», - йдеться в повідомленні.

За данними девелопера, понад 60% опитаних вважають, що територія потребує, в першу чергу, благоустрою, ліквідації сміттєзвалища та демонтажу недобудов. Крім того, більшість респондентів серед нагальних потреб території назвали розширення дороги та освітлення вулиці. Дослідження показало значний запит на громадський простір та місця для відпочинку (55% опитаних), спортивні та дитячі майданчики (54% та 42% відповідно), створення відкритих сходів чи ескалаторів між вулицями Бойчука та Вільшанською (45% респондентів).

Врахувавши побажання мешканців району забудовник протягом липня-серпня розширив проїзд — тепер там дві повноцінні смуги.

Але одна з найбільш гострих проблем ділянки, на яку вказали опитані, — це занедбаний будівельний майданчик з недобудованою монолітною конструкцією. Тому SAGA Development у червні розпочала знесення недобудови.

«Її зведення відбувалось без законних підстав, що абсолютно неприйнятно для нашої компанії. Всі об’єкти, які ми будуємо — ми будуємо тільки в рамках закону. Наразі будівля повністю демонтована, а на її місці з’явиться сквер для відпочинку та дитячий майданчик — ми вже продумуємо концепцію та розробляємо проєкт для облаштування суспільного простору», - наголосили в компанії.