Один з директорів «Укогруп» Войцеховського отримав 5 років умовно

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
перлина

Деснянський районний суд міста Києва засудив одного з директорів з групи Анатолія Войцеховського «Укогруп» до 5 років умовно і на один рік позбавив його права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій у сфері будівництва. Про це свідчить вирок Деснянського районного суду м. Києва від 21 вересня.

Як повідомляє видання Наші гроші, засудженим є Валерій Гошуренко. Він визнав себе винним, покаявся і засвідчив, що з травня 2011 р по березень 2014 р був директором ТОВ «Континентбуд» з групи «Укогруп». Він відповідав за організацію будівництва житлового комплексу «Перлина Троєщини» на вул. Закревського, 42-А у Києві. Як вказується у вироку, з документів йому було відомо про самовільне зайняття земельної ділянки і будівництва на ній зазначеного комплексу.

Також, за даними видання, Гошуренко визнав себе винним у привласненні грошових коштів в сумі 2 млн грн, а також у складанні та видачі підробленої довідки про внесення коштів особою. Він визнав, що вказані злочини він вчинив у складі організованої групи, виконуючи вказівки власника «Укогруп».

Суд визнав Гошуренка винним у самовільному зайнятті земельної ділянки і самовільному будівництві будівель на ній (ч. 2, 4 ст. 197–1 КК), заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК), видачі неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 366 КК). І все це вчинено у складі організованої групи.

Колегія суддів дійшла висновку про звільнення Гошуренка від кримінальної відповідальності статтями 197–1 і 366 КК у зв’язку із закінченням строків давності. Разом з тим, він засуджений за ч.5 ст. 191 КК з урахуванням ст. 69, 75 і 76 КК до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна з позбавленням права обіймати посади на рік. Йому встановлено іспитовий строк — 2 роки.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, у 2016 році Генеральна прокуратура України затримала керівника групи будівельних компаній,  відомої як "Укогруп", Анатолія Войцеховського за підозрою в організації та керівництві організованою групою для самовільного зайняття земельних ділянок у місті Києві, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів в будівництво, ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн.