План добудови об'єктів «Аркади» визначать після їх аудиту

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Алгоритм добудови проблемних об’єктів «Аркади» буде визначено після аудиту усіх її будівництв. Наразі цей аудит здійснює компанія «Київміськбуд». Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання із соцмереж.

«Сьогодні триває аудит усіх будівництв «Аркади». Здійснює його компанія «Київміськбуд». Завершити аудит планують уже в листопаді цього року. І після цього буде визначений алгоритм, за яким будуть добудовані житлові комплекси «Аркади». Тому підігрівання настроїв інвесторів і підбурювання їх до протестів – це провокація. Закликаю людей не піддаватися на чиїсь політичні ігри», – наголосив Віталій Кличко.

Як повідомляв портал МЕтри, банк «Аркада» є забудовником трьох столичних житлових масивів («Патріотика», «Еврика», «Патріотика на озерах»), у спорудження квартир в яких вклали кошти понад 12 тисяч громадян (йдеться про майже 40 багатоповерхових житлових будинків). Правління НБУ 25 серпня 2020 року ухвалило рішення про віднесення АТ АКБ «Аркада» до категорії неплатоспроможних. Пізніше НБУ ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ АКБ  «Аркада».