Суд не дав згоду на арешт збіглого організатора «Укогруп» Войцеховського

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Voicehovsky-1

Слідчий суддя Печерського райсуду м. Києва відмовила у задоволенні клопотання Національної поліції України про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Анатолія Войцеховського, який організував групу компаній «Укогруп», що починаючи з 2005 року здійснила понад 40 незаконних забудов у Києві. Про це свідчить ухвала від 28 вересня.

Як повідомляє видання «Наші гроші», 21 травня 2020 року Войцеховському повідомлено про підозру у привласненні, заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах і службовому підробленні. Його викликали на допит, однак він жодного разу не з’явився.

На думку слідства, Войцеховський спланував втечу закордон, використовуючи документи, які дають йому право постійного проживання у Польщі. За даними прикордонників, 7 березня цього року він перетнув пункт пропуску «Рава-Руська».

Вже 25 травня Войцеховський був оголошений у розшук і 27 травня слідчі отримали дозвіл суду на затримання Войцеховського з метою приводу його в суд для розгляду клопотання про взяття його під варту. А 28 вересня Войцеховський постановою слідчого був оголошений у міжнародний розшук. У той же день слідчий звернувся в суд з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Однак, суд відмовив, посилаючись на те, що у клопотанні відсутні відомості про міжнародний розшук Войцеховського, зокрема, відповідне скерування постанови слідчого. Крім того, суду не надано інформацію про перетин/неперетин кордону Войцеховським у період з 15.05.2020 до 28.09.2020.

Як повідомляв портал МЕтри, 15 липня 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила про затримання керівника групи будівельних компаній,  відомої як "Укогруп", Анатолія Войцеховського за підозрою в організації та керівництві організованою групою для самовільного зайняття земельних ділянок у місті Києві, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів в будівництво, ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн.

У ніч на 17 липня Печерський суд Києва призначив забудовнику запобіжний захід у вигляді двох місяців ув'язнення з можливістю вийти під заставу у 14 мільйонів гривень. Вже 27 липня заставу внесли.