У Києві розпочали підключення будівель до тепла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
лічильники

У Києві розпочали підключення будівель до тепла. Тепло отримали 7,8% житлового фонду (775 будинків). Про це повідомила пресслужба Київської міської держадміністрації.

«Заклади соціальної сфери підключаються до опалення за індивідуальними заявками їх керівництва. На зазначену годину тепло вже отримують: 1,5% лікарень (5) та 0,4% від загальної кількості дитсадків (2)», - йдеться в повідомленні.

У КМДА зауважили, що увімкнення опалення усім споживачам за більш стислі терміни неможливе. Різке збільшення теплового навантаження – температури теплоносія та тиску – може призвести до аварійних пошкоджень. Тому розгортання системи відбувається поступово.

Також у КМДА поінформували, що в столиці функціонує одна з найбільших централізованих систем теплопостачання в Європі: три потужні теплоелектроцентралі, майже 200 котельних та понад 2,7 тисяч кілометрів теплових мереж. Відповідно до технологічних норм, розгортання такої системи займає близько 7 днів. Тому місто ухвалило рішення про старт опалювального сезону 16 жовтня, враховуючи прогноз про різке похолодання з наступного тижня.