Столичний Департамент містобудування та архітектури роз'яснив умови переробки житлового приміщення в офіс

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

В Україні переробка житлового приміщення під офіс можлива. Однак потрібно враховувати, що зміна функціонального призначення будівлі або приміщення для розміщення офісу передбачає отримання містобудівних умов і обмежень (МУО) на реконструкцію.

Про це написав заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій на своїй сторінці у Facebook.

За словами посадовця, кожна будівля, споруда чи приміщення мають своє функціональне призначення, яке визначає, для чого ці об’єкти будуть використовуватись.

«Різні види будівель передбачають не лише конкретні види діяльності, які в них можуть проводитись, а і особливі вимоги до їх проектування та будівництва. Саме тому зміна функціонального призначення будівлі передбачає обов’язкове отримання містобудівних умов та обмежень», - написав він.

Офісні приміщення та будівлі належать до об’єктів громадського призначення. Потрібно чи ні отримувати МУО на реконструкцію – залежить від конкретного випадку.

- Якщо житловий будинок необхідно перетворити на офіс – одержання містобудівних умов та обмежень обов’язкове. Така ж сама ситуація, якщо під офіс планується переробити нежитлове приміщення.

- Зміна офісного приміщення, наприклад, на магазин не потребує отримання містобудівних умов та обмежень, адже обидва об’єкти мають однакове функціональне призначення. Однак якщо забудовник планує створювати вхідну групу, то йому потрібне погодження у Департаменті містобудування і архитектури КМДА у вигляді отримання МУО.

- При перетворенні на офіс квартири у заявці на МУО можна не вказувати кадастровий номер ділянки, якщо він відсутній.