В МВС обіцяють швидку передачу об’єктів Аркади новому забудовнику

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
геращенко

Вже найближчим часом нові забудовники візьмуть на себе зобов’язання щодо добудов ЖК «Аркади». Про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив під час онлайн зустрічі Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об’єктів незавершеного житлового  будівництва.

«За останні два тижні ми провели кілька зустрічей по питаннях добудов «Аркади» і об'єктів Войцехівського та прийшли до висновку, що вже найближчим часом є шанс, що нові забудовники візьмуть на себе відповідальність по добудові житлових комплексів «Аркади». Крім того, представники КМДА вже обстежили комплекси «Еврика» та «Патріотика», зараз закінчуються економічні розрахунки, скільки потрібно коштів на добудову будинків», - сказав він.

Як повідомляв портал МЕтри, банк «Аркада» є забудовником трьох столичних житлових масивів («Патріотика», «Еврика», «Патріотика на озерах»), у спорудження квартир в яких вклали кошти понад 12 тисяч громадян (йдеться про майже 40 багатоповерхових житлових будинків). Правління НБУ 25 серпня 2020 року ухвалило рішення про віднесення АТ АКБ «Аркада» до категорії неплатоспроможних. Пізніше НБУ ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ АКБ  «Аркада».