У скандальній недобудові в центрі Києва йде підготовка до демонтажу зайвих поверхів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
центр

У недобудові на вул. Олеся Гончара, 17-23, що у центрі Києва, днями розпочнеться масштабний демонтаж останніх поверхів до дозволеної граничної відмітки висотності. Про це повідомив в. о. першого заступника голови Київської міської держадміністрації Валентин Мондриївський.

«Нарешті дванадцятирічна історія з недобудовою на вулиці Гончара доходить до логічного завершення! Разом з активістами та небайдужим громадянам міська влада підписала меморандум з новими власниками будівлі про демонтаж останніх поверхів до дозволеної граничної відмітки висотності», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, дозвіл на порушення благоустрою вже отримано, тож найближчим часом мешканцям сусідніх будинків доведеться набратися терпіння та дочекатися кінця демонтажу.

«Будь-яке будівництво має відбуватись відповідно до норм і правил. Особливо це стосується центральної історичної зони та буферної зони Національного заповідника «Софії Київської», що знаходиться під постійним наглядом ЮНЕСКО. Це позиція міста та особисто мера Віталія Кличка», – наголосив Валентин Мондриївський.

Він додав, що такого результату вдалося досягти лише завдяки злагодженій безупинній роботі активістів Марини Соловйової, Ірини Никифорової, директора Національного заповідника «Софії Київської» Нелі Куковальської та за повного сприяння міської влади.