У 2016 році за житловими програмами у будівельну галузь залучено 230 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kremin

В 2016 році в рамках житлових програм, які реалізовує Держмолодьжитло, підтримку для забезпечення житлом отримали 348 сімей. Завдяки житловим програмам, громадяни цього року отримали більше 154 млн. грн. підтримки на придбання житла. Це дозволило будівельній галузі залучити майже 230 млн. грн. інвестицій. Про це повідомила прес-служба Держмолодьжитла з посиланням на першого заступника голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергія Комнатного.

«На фоні обмежених видатків із загального фонду Держбюджету, на місцевому рівні питання житлового забезпечення громадян привертало все більшу увагу органів місцевої влади. Про це говорить хоча б той факт, що органами місцевого самоврядування по всій країні було прийнято 136 місцевих житлових програм, реалізовувати які було доручено Фонду «Держмолодьжитло». У місцевих бюджетах на їх реалізацію у 2016 році було передбачено 118,65 млн. грн., що стало рекордним показником за всю історію діяльності Фонду «Держмолодьжитло», - зазначив Сергій Комнатний.

Як повідомили у Фонді «Держмолодьжитло», завдяки житловим програмам, які реалізовує установа, додаткову можливість залучення інвестицій у будівництво у 2016 році отримали 106 будівельних об’єктів у 20 регіонах. Побудовано за участі у житлових програмах 45 житлових об’єктів.