На Закарпатті посадовців облради та ДАБІ викрили на хабарі у пів мільйона гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
закарпаття

Правоохоронці затримали одного із заступників голови Закарпатської обласної ради та одного з керівників Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області за отримання хабаря у сумі понад пів мільйона гривень. Посадовців підозрюють у налагодженні схеми з вимагання коштів від підрядників.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

«Сьогодні, 3 листопада, в ході оперативних заходів, правоохоронці під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 560 тисяч гривень, викрили посадовця Управління ДАБІ. Також затримано одного із заступників голови Закарпатської обласної ради», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що  зловмисники вимагали у головного підрядника понад пів мільйона гривень. За цю суму фігуранти обіцяли підряднику не створювати штучних перешкод під час проведення ним відповідних ремонтно-будівельних робіт в рамках загальнодержавної програми «Велике будівництво».

Обох чиновників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.