У Києві хакери заволоділи нерухомістю за допомоги комп’ютерного вірусу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
киберпол

У Києві хакери за допомогою шкідливого програмного забезпечення отримали доступ до комп’ютера державного нотаріуса, внесли зміни у реєстрі прав власності та незаконно переоформили нерухомість у центрі столиці.

Про це повідомила пресслужба кіберполіції України.

«За попередніми даними, зловмисники надіслали електронного листа, що містив «вірус» державному нотаріусу. Таким чином вони отримали віддалений доступ до його комп’ютера. Далі правопорушники внесли неправдиві відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно», - йдеться в повідомленні.

За інформацією поліції, зловмисники змінили право власності на нежитлову будівлю у центрі Києва площею близько 250 квадратних метрів.

Співробітники кіберполіції встановили «замовника» таких послуг. У його оселі провели обшук із залученням спецпризначенців Київщини. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, що містить докази причетності до несанкціонованого втручання у роботу комп’ютера державного нотаріуса.
Речові докази направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Причетним загрожує до восьми років за ґратами.