Суд зобов’язав ДАБІ видати сертифікат готовності будинку «Монстр на Подолі»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
nygni-val

Окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язав Державну архітектурно-будівельну інспекцію видати забудовнику сертифікат готовності на скандальний житлово-офісний комплекс на вулиці Нижній Вал, 27–29, також відомий як «Монстр на Подолі».

Як повідомило видання «Наші гроші», рішення суду було ухвалено 4 листопада.

Забудовник - компанія «Пателі Лізинг» намагався у серпні отримати у ДАБІ документ про прийняття будинку в експлуатацію, але отримав відмову.

Суддя Окружного адмінсуду суддя заявив, що для видачі сертифіката достатньо Акту готовності об’єкта до експлуатації.

Нагадаємо, що у грудні 2005 року Київрада передала ТОВ «Пателі Лізинг» в оренду на 5 років ділянку площею 0,35 га для будівництва житлово-офісного комплексу. У 2010 році оренду було поновлено ще на 5 років.

«Пателі Лізинг» отримала дозвіл на будівництво восьмиповерхового будинку у 2012 році. У процесі будівництва на Подолі звели 12-поверховий ЖК «Подол Престиж».

У 2019 році Господарський суд Києва зобов’язав забудовника знести чотири верхні поверхи (вище восьмого поверху будинку), які не передбачені проєктом.

Однак 21 жовтня 2020 року Північний апеляційний господарський суд скасував це рішення. Наразі ухвала апеляції оскаржена у касаційній інстанції.