Суд постановив взяти під варту скандального забудовника Войцеховського

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Voicehovsky-1

Печерський районний суд м. Києва обрав підозрюваному Анатолію Войцеховському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це свідчить ухвала суду від 27 жовтня.

Як повідомило видання «Наші гроші», згідно з рішенням суду, після затримання Анатолія Войцеховського мають доставити в суд, де не пізніше як через 48 годин буде розглянуто питання про взяття його під варту.

Видання зазначає, що Войцеховський 7 березня виїхав до Польщі і до України не повертався. Він викликався на допити у травні, на які він не з’явився.

Слідство направило 21 травня 2020 року Войцеховському повідомлення про підозру у привласненні, заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах і службовому підробленні.

Вже 25 травня він був оголошений в розшук. А 28 вересня – у міжнародний розшук.

Слідчий суддя дійшов висновку про обґрунтованість підозри Войцеховському, а також про наявність правових підстав для вирішення питання про обрання йому запобіжного заходу. Слідчий суддя вказав, зокрема, на переховування Войцеховського протягом тривалого часу від органів досудового розслідування.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, Анатолій Войцеховський був затриманий 15 липня 2016 року. Однак отримав запобіжний захід у вигляді застави 14 млн. гривень, які він вніс. Йому та двом керівникам підконтрольних йому підприємств (серед яких ЗМІ найчастіше називають "УКО-груп" і "Сіті-груп") інкриміновано вчинення у складі організованої групи кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 та ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків), ч.3 ст.28 та ч.ч.3,4 ст.197-1 (самовільне будівництво), ч.5 ст.191 (привласнення майна), ч.3 ст.28 та ч .2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.