Об’єкти програми «Велике будівництво» готові на 92%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
velbud_92-1

Середній відсоток будівельної готовності об'єктів програми «Велике будівництво» по всій країні становить 92%. Такі дані оприлюднив Мінрегіон за результатами селекторної наради Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова з головами облдержадміністрацій.

«Мінрегіон веде постійний моніторинг реалізації програми «Велике будівництво» і станом на одинадцяте листопада середній відсоток будівельної готовності об’єктів по країні складає 92%. При цьому школи, які входять до програми, готові на 94%, дитсадки – на 93%, спортивна  інфраструктура – на 89%, інші об’єкти готові на 87%», - йдеться в повідомленні.

Міністр відмітив позитивну динаміку використання коштів, які передбачені на відновлення інфраструктури та компенсації постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій громадянам. Він також підкреслив, що деяким областям слід активізувати будівництво проєктів сфери охорони здоров’я.

«Ми на завершальній стадії. Кожен проєкт програми, який заплановано до здачі у цьому році, має бути завершено у заплановані терміни, а особливо в частині об’єктів сфери охорони здоров’я. Результати виконання цьогорічної програми Президента «Велике будівництво» стануть фундаментом програми на наступний рік, яка буде містити тридцять відсотків об’єктів, спрямованих на економічний розвиток регіонів», – наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.