За порушення «карантину вихідного дня» закрили 1,5 тисячі закладів торгівлі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
закріли

В Україні за порушення «карантину вихідного дня» закрили 1,5 тисячі закладів торгівлі, десятки нічних клубів та спортзалів.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

За словами Голови Національної поліції України Ігоря Клименка, найбільше порушень карантину вихідного дня поліцейські зафіксували в тих регіонах, де місцева влада відмовлялася виконувати відповідне рішення Кабінету Міністрів України, багато порушників також було в столиці та Київській області.

«Впродовж цих вихідних поліцейські пильно стежили за дотриманням вимог «карантину вихідного дня», передбаченого рішенням Уряду. Загалом поліція за суботу-неділю закрила понад 2400 суб’єктів господарювання, які працювали всупереч Постанові Кабміну. Серед них більше 1,5 тисячі закладів торгівлі, майже 800 закладів харчування, близько 30 нічних клубів та 20 спортзалів», - зауважив Ігор Клименко.

За порушення карантину складено майже 2000 адмінпротоколів на відповідальних осіб, розпочато 9 кримінальних проваджень. При цьому Ігор Клименко підкреслив, що найбільше порушень карантину вихідного дня поліцейські зафіксували в тих регіонах, де представники місцевої влади офіційно заявили, що відмовляються виконувати рішення Кабміну. Це – Львівська, Дніпропетровська, Тернопільська, Черкаська, Одеська області. Крім того, також багато порушників виявили в столиці та на Київщині.