В Одесі нарешті добудували 15-річний «довгобуд Держмолодьжитла»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Odesa-Bocharova45-3

В Одесі готується до введення в експлуатацію житловий будинок на вул. Генерала Бочарова, 45, що почав будуватись 15 років тому в рамках програми забезпечення молоді житлом. Цю програму в Україні реалізовує Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Про це повідомила пресслужба Одеської міської ради.

«Будівництво 10-поверхового 2-секційного житлового будинку на 78 квартир розпочалося у 2005 році в рамках Державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки. Однак у 2015 році у зв'язку з відсутністю фінансування роботи були повністю призупинені на рівні 8-х поверхів у першій секції і 7-х поверхів - у другій», - йдеться в повідомленні.

Через 12 років з початку будівництва, у 2017 році, недобуд нарешті передали управлінню капітального будівництва Одеської міської ради, яке виступило замовником завершення будівельних робіт, і справа пішла до свого логічного завершення.

«Наразі роботи з будівництва житлового будинку вже завершені. Будівлю підключено до всіх інженерних мереж (водопостачання та водовідведення, електро-, газо- і теплопостачання). Виконано роботи з утеплення та оздоблення фасаду, внутрішніх приміщень загального користування, проведено благоустрій, встановлені ліфти, прилади опалення та обліку», - звітують в Одеській міськраді.

Вже виготовлений технічний паспорт на будинок, вирішено питання землекористування, проводиться робота з введення об'єкта в експлуатацію.

«Молодіжне будівництво затяглося на 15 років. Та молодь, яка хотіла сюди в'їхати, підросла вже, у неї з'явилися діти. Я займався цим будинком, ще коли був обраний народним депутатом України. На посту Одеського міського голови продовжив допомагати людям, щоб вони змогли отримати свої законні квадратні метри. Ця робота проводилася поетапно. І я радий, що ще на один довгобуд у нашому місті стало менше», - зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Під час зустрічі з інвесторами представники міської влади роз'яснили вкладникам, що для отримання права власності на квартири необхідно пройти ще низку юридичних процедур.

«Для цього сьогодні кожна родина готує необхідні документи - заяву, договір, підтвердження оплат - і подає їх до Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Фонд перевіряє дані, узагальнює інформацію і передає в Одеську міську раду. На підставі цього буде підготовлено проєкт рішення Одеської міської ради про забезпечення прав інвесторів на квартири, придбані 15 років тому. Після прийняття такого рішення на сесії по акту прийому-передачі кожній сім'ї буде передана квартира і проведена реєстрація в юридичному департаменті Одеської міської ради. Також ми допоможемо людям у створенні ОСББ цього будинку», - роз'яснила директорка департаменту Одеської міської ради Інна Поповська.