Німецький держбанк KfW надасть 25,5 млн євро для забезпечення житлом внутрішніх переселенців

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2020-11-18_12-21-26

Німецький державний банк розвитку KfW надасть Україні 25,5 мільйонів євро для реалізації проєкту забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

Уряд вже схвалив грантову та проєктну угоди між Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву та німецьким держбанком KfW на надання 25,5 мільйонів євро для реалізації проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

Відповідна постанова Кабінету Міністрів України оприлюднена на Урядовому порталі.

Як повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, вказаними угодами визначатиметься порядок та умови надання коштів, порядок їх використання, механізми залучення фінансової установи, відповідальність за неналежне виконання умов договору.

Мета проекту – забезпечення житлом громадян України, які були вимушені покинути свої домівки через збройну агресію Російської Федерації. Передбачається, що в середньому внутрішньо переміщені особи зможуть отримати пільгові кредити під пільгові умови - 3% річних із розрахунком 63 кв. м. загальної площі на сім’ю. В рамках реалізації Угоди в 2021 – 2022 роках планується забезпечити житлом приблизно 680 сімей з числа внутрішньо переміщених осіб.