При будівництві залізниці між Києвом та аеропортом «Бориспіль» вкрали 9 млн гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2020-11-18_18-28-04

Ексдиректора компанії-постачальника звинувачують у заволодінні майже 9 млн гривень бюджетних коштів під час постачання піску для будівництва залізничного сполучення від вокзалу «Київ - Пасажирський» до міжнародного аеропорту  «Бориспіль».

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Згідно з матеріалами слідства, між ТОВ «Київ пісок» та Регіональною філією «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» був укладений договір щодо поставки піску для будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення маршрутом «Київ - Пасажирський» - аеропорт «Бориспіль», - йдеться в повідомленні.

Надалі, на підставі підроблених видаткових накладних, у яких містилися  завідомо неправдиві відомості щодо загального об’єму поставленого піску - 60 000 куб.м., Регіональна філія «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» перерахувала на рахунок підприємства грошові кошти у сумі 21 384 000,00 грн.

Документально підтверджується, у тому числі висновком судово-економічної експертизи, що підприємством фактично поставлено тільки 35 тис. куб.м. піску, у зв’язку з чим майже 9 млн грн. державних коштів були безпідставно отримані ексдиректором підприємства за фактично не поставлений пісок.

Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.