Торік сім’ям – учасникам житлових програм передали 377 квартир

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
3

У 2016 році в Україні побудовано 40 житлових будинків, в яких 377 квартир отримали сім’ї - учасники житлових програм, що реалізовує Держмолодьжитло. Про це повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Як зазначив перший заступник голови правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, торік, зокрема, 286 новозбудованих квартир були передані власникам в рамках програми пільгового молодіжного кредитування. Причому, новоселами завдяки таким пільговим кредитам, у тому числі, стали 19 сімей учасників бойових дій антитерористичної операції. Крім того, ключі від 67 власних квартир отримали учасники програми доступного житла, в рамках якої громадянам надається безповоротна допомога у вигляді частини вартості помешкань. Також, 24 сім’ї минулого року стали новоселами, скориставшись свого часу програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів.

«У минулому році будівництво об’єктів - учасників житлових програм, що реалізовує Держмолодьжитло, продовжувалось, не зважаючи на відсутність фінансування розвитку цих програм з загального фонду Держбюджету. Підтримку надали органи місцевого самоврядування, які в рамках децентралізації влади отримали більш широкі повноваження та все активніше фінансують житлові програми з місцевих бюджетів. У певній мірі, пільгове житлове кредитування здійснювалось і за рахунок власних коштів Держмолодьжитла. Таким чином, протягом року було введено в експлуатацію 40 багатоквартирних житлових будинків, у яких омріяні власні помешкання отримали 4840 сімей, у тому числі, 377 сімей – завдяки житловим програмам», - сказав Сергій Комнатний.