Суд залишив під вартою екс-президента Укрбуду до 24 грудня

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
микитась

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою колишнього президента державної будівельної корпорації «Укрбуд» Максима Микитася до 24 грудня 2020 року.

Про це повідомила пресслужба Вищого антикорупційного суду.

«Експрезидент державної будкорпорації підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. За версією слідства, ГУ Нацгвардії України та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. Натомість, Нацгвардія мала отримати там 50 квартир та 30 паркомісць. Проте, у 2016-2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Як встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінили квартири на Печерську», - нагадали у ВАКС.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, у листопаді Солом'янський районний суд визнав винними двох оцінювачів у причетності до організації колишнім президентом компанії Укрбуд Максимом Микитасем заволодіння понад 81 млн грн Національної гвардії України.