Столична влада припинила практику надання в оренду приміщень за 1 гривню

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
KMDA1

Місто Київ відповідно до нового законодавства більше не може надавати в оренду державним установам комунальні приміщення за одну гривню, як це було протягом останніх двадцяти років.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, посилаючись на заяву заступника голови КМДА Олександра Харченка.

«Відтепер державні установи мають платити ринкову вартість за оренду комунальних приміщень – 3% від балансової вартості. Якщо в установі не передбачені кошти для цього, то вони можуть взяти в оренду за одну гривню виключно державні приміщення. Таких умов, які функціонували раніше, вже не буде. Отже, у такій ситуації є два варіанти: платити мінімальну вартість – 3% від балансової вартості або переїжджати у державне приміщення. Сьогодні така проблема постала перед багатьма державними підприємствами», – зазначив Олександр Харченко.

За словами посадовця, якщо Інститут археології НАН України вирішить залишити приміщення, то в подальшому вони будуть внесені до інформаційно-аналітичної системи «Управління майновим комплексом територіальної громади міста Києва». Це дасть можливість зацікавленим особам подати заявку на оренду цих приміщень, взяти участь у відкритому конкурсі та отримати комунальні приміщення за справедливою вартістю.