Незаконно збудований на території столичного вишу готель знесуть

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
технол

У Києві апеляційний суд підтвердив рішення про знесення самовільно збудованих об’єктів та поверненні земельної ділянки Київському національному університету технологій та дизайну.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Встановлено, що приватне товариство в порушення вимог інвестиційного договору, укладеного з навчальним закладом, самовільно, без оформлення дозвільних документів, незаконно здійснило будівництво на території університету та передало незаконно збудовані приміщення у користування третій особі для облаштування готелю», - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на грубе порушення закону, Київська місцева прокуратура № 6  звернулась до господарського суду на захист інтересів держави з позовом про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, знесення самовільно збудованих об’єктів та приведення земельної ділянки у попередній до будівництва стан. Цей позов господарським судом задоволено у повному обсязі.

У прокуратурі зазначили, що забудовник не погодився із рішенням господарського суду та подав апеляцію, у задоволенні якої Київським апеляційним судом відмовлено, а рішення суду першої інстанції залишено без змін.