ДАБІ попереджає: шахраї «ліцензують» будівництво

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
дабі

У зв’язку із позбавленням Державної архітектурно-будівельної інспекції функції ліцензування будівельної діяльності в Україні активізувались шахраї.

Про це повідомила пресслужба Держархбудінспекції.

«Невідомі особи пропонують суб’єктам містобудування за певну фінансову винагороду «вирішення» питань щодо внесення у ліцензійний реєстр інформації про безстроковість ліцензії», - йдеться у повідомленні.

У ДАБІ зауважили, що наразі Кабінетом Міністрів України не визначено державний орган, уповноважений на здійснення ліцензування господарської діяльності з будівництва. Таким чином, відповідно до законодавства у сфері ліцензування, жодний державний орган не наділений функціями щодо формування та ведення ліцензійного реєстру.

Отже, всі пропозиції швидкого «вирішення» питань є звичайним шахрайством та спробою певних осіб нажитися у перехідний для будівельної галузі період.

«Тож закликаємо ліцензіатів бути обережними та пильними, не піддаватися на провокації, а у разі надходження сумнівних пропозицій негайно повідомляти про такі випадки шахрайства Національну поліцію України», - наголосили у ДАБІ.