У 2016 році майже 6 тисяч сімей отримали 122 млн. грн. допомоги при сплаті кредитів за житловими програмами

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kredyt-kvartyra

У 2016 році 5856 сімей отримали від держави допомогу на загальну суму 122,16 млн. грн. при сплаті відсотків за кредитами, отриманими раніше в рамках програми здешевлення вартості іпотечних кредитів та програми часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків. Про це повідомили порталу «МЕтри» у прес-службі Держмолодьжитла.

Як зазначив перший заступник голови правління Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний, нові договори за вказаними програмами останні декілька років не укладаються. Водночас кошти на виконання державних зобов’язань за вже укладеними угодами кожний рік передбачаються у Державному бюджеті. Відповідно, виплати за вказаними угодами сплачуються вчасно та в повній мірі.

«На сьогоднішній день Держмолодьжитло продовжує обслуговувати 2 838 договорів про надання часткової компенсації відсоткової ставки в рамках програми часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків. В 2016 році за цими договорами громадянам було сплачено 53,38 млн. грн. Також Держмолодьжитло обслуговує 3018 договорів, укладених в рамках програми здешевлення вартості іпотечних кредитів, за якими громадянам було сплачено компенсацію процентів на загальну суму 68,78 млн. грн.», - сказав Сергій Комнатний.