Будівельний скандал – затримано співвласника групи компаній Уко

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
VoicehovskyГенеральна прокуратура України затримала керівника групи будівельних компаній,  відомої як "Укогруп", Анатолія Войцеховського за підозрою в організації та керівництві організованою групою для самовільного зайняття земельних ділянок у місті Києві, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів в будівництво, ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Також, накладено арешт на самовільні будівництва та самовільно захоплені земельні ділянки, на майно Анатолія Войцехівського всього на суму понад 200 млн. грн.

Генпрокуратурою встановлено, що Анатолій Войцехівський разом з учасниками злочинного угруповання у 2004-2013 роках придбав частки у статутних капіталах 12 підприємств (у 2014 році ці частки переоформлені на підставних осіб). За допомогою зазначених підприємств злочинне угруповання самовільно захопило земельні ділянки під будівництво 40 об’єктів, яке продовжується без дозвільних документів та поєднане з привласненням коштів інвесторів.

Окремі з цих об’єктів введені в експлуатацію об’єкти на підставі підроблених рішень судів, незаконно реєструються в Державному реєстрі нерухомого майна.

Генпрокуратура також повідомляє про факти створення Анатолієм Войцеховським організованої злочинної групи для самовільного захоплення земельної ділянки територіальної громади м. Києва по вул. Закревського, 42 та будівництва ЖК «Перлина Троєщини», заволодіння під час цього будівництва шляхом обману коштами громадян на суму 2,6 млн. грн.