У Сумах на реконструкції об’єкта інфраструктури «вкрали» 1 млн. грн. бюджетних коштів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
6eeba8df5f208139b0fc4c71d68f5043

У Сумах Служба безпеки України викрила незаконне використання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію об’єкта інфраструктури у Сумах. Через те, що посадовці органу місцевого самоврядування у змові зі співробітниками підрядної організації завищували обсяги та вартість виконаних робіт, місто отримало збитки на 1 млн. гривень.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«За попередніми даними слідства, посадовці органу місцевого самоврядування спільно зі службовими особами суб’єкта господарювання – підрядника використовували службове становище для одержання неправомірної вигоди через завищення обсягів та вартості виконаних робіт», - йдеться в повідомленні.

При цьому, придбання матеріалів та обладнання, що використовувалось та монтувалось на об’єкті, здійснювалось із залученням фірм з ознаками фіктивності. Самі ж будівельні роботи виконано з порушенням вимог чинного законодавства.

За попередніми оцінками, незаконна схема завдала територіальній громаді міста збитки на суму майже 1 мільйон гривень.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів у Києві та Сумах правоохоронці виявили документи і комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності. У межах кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності винних осіб.