Уряд спростив умови отримання житла для переселенців

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
18.08.10

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО), якими спростив отримання житла.

Відповідна постанова Кабміну вже оприлюднена на Урядовому порталі.

У пояснювальній записці до проєкту постанови Віце-прем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков вказує на те, що тепер внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати житло у будь-якому населеному пункті, де наявне таке житло, а не лише там, де людина перебувала протягом року на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО.

Окрім того, розширено перелік громадян, яким можуть вручити ордер на житло, якщо у внутрішньо переміщеної особи немає можливості забрати його особисто.

Також, зміни передбачають, що органи місцевого самоврядування будуть визначати додаткові критерії, за якими надаватиметься житло.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України нагадали, що у 2021 році це відомство отримає збільшений бюджет на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб. Бюджет на придбання житла у 2021 році збільшується у шість разів до 125 млн гривень. Відтак, якщо за результатами 2020 року житлом буде забезпечено всього 74 родини, то у 2021 ця цифра зросте до понад 300.