У Києві розгорівся скандал навколо законності чергового будівництва біля парку

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2020-12-27_17-33-05

У Києві розгорівся скандал навколо нового житлового комплексу, що будується біля парку Перемога на вул. Воскресенській, 2-А у Дніпровському районі столиці. Місцеві активісти вважають дане будівництво незаконним і розпочали акції протесту проти нього.

Один з місцевих активістів Віктор Зайцев наголосив на своїй сторінці у Facebоok, що вже третій місяць забудовником ведуться спроби будівництва і продажу квартир на землі, яку Київрада не відводила під житлову забудову.

У відповідь на звернення громадян Департамент земельних ресурсів Київської міської держадміністрації 26 грудня провів обстеження земельної ділянки, на якій розташований скандальний будівельний майданчик. За результатами обстеження у Департаменті визначили, що цільове призначення земельної ділянки – для обслуговування та експлуатації виробничої бази. Проте за інформацією з дозволу Державної архітектурно-будівельної інспекції на виконання будівельних робіт, на земельній ділянці передбачено будівництво житлового комплексу.

Таким чином у Департаменті земельних ресурсів констатували, що вказана земельна ділянка використовується не за цільовим призначенням.

У зв’язку з цим, Департаментом земельних ресурсів підготовлено та направлено листи з матеріалами обстеження до Київської міської прокуратури, Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві та Головного управління Держгеокадастру в м. Києві для вжиття дієвих заходів щодо правомірності проведення будівельних робіт.