Мінфін створив нову фінансову житлову компанію для доступної іпотеки

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2020-12-28_16-10-08

Міністр фінансів Сергій Марченко підписав статут ПАТ «Українська фінансова житлова компанія», що створено для розробки та втілення механізму доступної іпотеки. Зокрема, йдеться про фінансові інструменти з можливістю отримання іпотечного кредиту до 7 % річних строком до 20 років із залученням до співпраці банків за державного посередництва.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

«Сергій Марченко привітав Василя Шкуракова з призначенням на посаду генерального директора ПАТ «Українська фінансова житлова компанія» та побажав успіху у втіленні важливих задач, покликаних вирішити житлове питання для громадян України», - йдеться в повідомленні.

Також міністр подякував Василю Шкуракову за його сумлінну працю на посаді заступника Міністра фінансів, його внесок у розробку та просування справи доступної іпотеки та за участь в реалізації Середньострокової стратегії управління державним боргом.

Довідково

Метою діяльності ПАТ «Українська фінансова житлова компанія» є забезпечення функціонування ринку іпотечного кредитування, сприяння та впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом, а також одержання прибутку від провадження господарської діяльності відповідно до законодавства України.