У Києві ще одну 11-поверхівку визнали 4-поверховим будинком з антресолями

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
мирна

Окружний адмінсуд Києва скасував наказ Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю про незаконність будівництва багатоповерхівки на Батиєвій горі. Про це повідомило видання «Наші гроші».

За інформацією видання, ділянка в 10 соток на вулиці Докучаєвській, 5-А належить до садибної забудови, де не можна будувати будинки вище чотирьох поверхів. Втім, забудовник - компанія «Платинум Холл» звела будинок практично 11 поверхів. «Принаймні на момент перевірки інспектором ДАБК тривало будівництво дев’ятого поверху», - наголосили «Наші гроші».

Тим не менш, суддя Євген Аблов, посилаючись на надані забудовником документи, дійшов висновку, що будівля має чотири поверхи з дворівневим підвалом на 12 квартир. Зокрема, у проєктній докуменатації вказано, що перший і другий поверхи мають висоту 3,3 метра, третій – 6,6 метра, а четвертий – 6,6 метра та 3,4 метра.

Суд погодився, що технічний поверх не рахується під час визначення поверховості будинку, так само як антресолі й підвальні приміщення.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, у Києві вже був подібний випадок. Так, на вулиці Мирна, 2/1, що на Подолі, на ділянці, призначеній для садибної забудови компанія-забудовник звела 11-поверховий будинок. При цьому, забудовник намагається в судовому порядку довести, що збудував чотириповерховий будинок, а решта сім поверхів — це антресолі, технічні поверхи, підвал та крівля.