Киянина судитимуть за прибудову в історичній частині Києва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
подолОргани прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно киянина за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва на території Старого Подолу в межах Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ».

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Підозрюваний, не маючи рішень органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу у власність чи у користування земельної ділянки, здійснив незаконну прибудову до багатоповерхового будинку по вулиці Петра Сагайдачного, самовільно зайнявши земельну ділянку площею 0,02 га», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі наголосили, що вказана ділянка розташовуються у Центральному історичному ареалі міста Києва, в археологічній та архітектурній охоронних зонах, на території пам’ятки ландшафту і історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро», в межах пам’ятки археології місцевого значення «Культурний шар Подолу» та «Дерев’яний водогін та замощення вулиць, ХVІІ-ХVІІІ ст.».

За результатами розслідування обвинувальний акт відносно чоловіка скеровано до Подільського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Крім того, прокуратурою заявлено позов про знесення самочинно збудованого об’єкту та повернення земельної ділянки територіальній громаді.